Collection Kakkonen esille EMMAan

Kyösti Kakkosen ainutlaatuinen designkokoelma nostetaan esille Näyttelykeskus WeeGeelle Espoon Tapiolaan – uusiin tiloihin sijoitettavan kokoelman myötä EMMA laajenee merkittävästi.

Pitkän linjan keräilijä, kauppaneuvos Kyösti Kakkonen deponoi suomalaiseen lasiin ja keramiikkaan keskittyvän designkokoelmansa, Collection Kakkosen, EMMA – Espoon modernin taiteen museoon. Espoon kaupunki, EMMA ja Kyösti Kakkonen ovat solmineet pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen kokoelman esille saattamiseksi. Kansainvälisessä mittakaavassa merkittävä Collection Kakkonen esittelee suomalaista muotoilua modernismista nykypäivään. Deponointi vahvistaa merkittävästi Espoon kulttuuritarjontaa ja Näyttelykeskus WeeGeellä sijaitsevan EMMAn asemaa muotoilua esittelevänä taidemuseona. Kokoelma avautuu yleisölle marraskuussa 2022.

Espoon kaupungille kokoelman deponointi EMMAan on merkittävä asia; Tapiolassa sijaitseva Näyttelykeskus WeeGee profiloituu yhteistyön tuloksena entistä vahvemmin muotoilun ja arkkitehtuurin keskittymäksi.

Modernismi yhdistää Collection Kakkosta sekä Näyttelykeskus WeeGeetä ja EMMAa ympäristöineen. Kansainvälisesti tunnustetussa Tapiolan puutarhakaupungissa sijaitseva arkkitehti Aarno Ruusuvuoren suunnittelema betoniarkkitehtuurin helmi edustaa suomalaisen modernistisen arkkitehtuurin kärkeä.

Espoo tuottaa myös kansainväliset yleisöt huomioiden korkeatasoista kulttuuritarjontaa, jota Collection Kakkonen täydentää. ”Kokoelman esille saattaminen on kulttuuriteko, joka vahvistaa osaltaan kaupungin elinvoimaa ja Tapiolan uudistuvaa kaupunkikuvaa. Collection Kakkosella on merkittävä rooli WeeGeen ja EMMAn, mutta myös koko Espoon taide- ja kulttuuritarjonnan kehittymisessä. Olemme todella ylpeitä voidessamme tarjota espoolaisille ja kaupungissa vieraileville mahdollisuuden tutustua tähän ainutlaatuiseen kokoelmaan. Kokoelman tulo WeeGeelle vahvistaa koko pääkaupunkiseudun kansainvälisesti kiinnostavaa muotoilutarjontaa. Sen tuleva sijainti Tapiolassa on omiaan jatkamaan alueen vahvaa muotoilu- ja arkkitehtuuriperinnettä ja nivoutumaan näin osaksi Espoo-tarinaa”, kertoo sivistystoimen johtaja Harri Rinta-Aho.