Kristina Riska

Kristina Riska

Kristina Riska muovailee tilaa. Tyhjä ja täysi, valo ja varjo, aine ja aineettomuus, ruma ja kaunis kohtaavat. Riska haastaa itsensä työn äärellä: kookkaat muodot kasvavat esiin kärsivällisessä, mutta vaativassa työprosessissa. Tinkimätön työskentely perinteisellä makkaratekniikalla tuottaa tekijälle tunnusomaisia ohuita, lähes mahdottomia, hauraita seinämiä, jotka uhmaavat olemassaolollaan aikaa ja paikkaa. Riska rakentaa myös osista koostuvia monumentaaliveistoksia. Hänen ensimmäinen Arabian jaksonsa ajoittuu vuosiin 1986–1987. Vuosina 1989–1992 Riska työskenteli omalla studiolla Helsingin Kaapelitehtaalla. Vuodesta 1992 hän on työskennellyt Arabian taideosastolla, jonka toimintaa jatkaa vuodesta 2004 Arabian Taideosastoyhdistys.

Riskan käsinrakennetut, suuret teokset edustavat Collection Kakkosessa uudempaa, kansainvälisesti tunnustettua tekijäpolvea.

Kokoelma keraamisia veistoksia

”Teokseni ovat suurikokoisia, sillä ne eivät ole esineitä. Jos olisin tehnyt niistä pienikokoisia, niihin olisi suhtauduttu kuin esineisiin. Monet haluavat itselleen esineitä, pieniä asioita. Suuria asioita sitä vastoin haluavat harvat. Esineellisyys ja suuruus eivät sovi yhteen.”

Kristina Riska, Hauras aika 1987

 

  1. Kristina Riska, Veistos, muotokokeilu, Arabian taideosastoyhdistysVeistos, muotokokeilu, 2010
  2. Kristina Riska, Veistos sarjasta Bubble Urns, Arabian taideosastoyhdistysVeistos sarjasta Bubble Urns, 2019
  3. Kristina Riska, Unlimited Form-kokeilu, Arabian taideosastoyhdistysVeistos, Unlimited Form-kokeilu, 2015–2016
  4. Kristina Riska, Veistos, Northern Lattitude / Pohjoista leveyttä, ArabiaVeistos, Northern Lattitude / Pohjoista leveyttä, 1996
  5. Kristina Riska, Veistos sarjasta Hauras aika, ArabiaVeistos sarjasta Hauras aika, 1987